Hegedűs Vendégház és Pince - Abasár
 
Üdülési Csekket elfogadunk!

Cégek, csoportok jelentkezését is várjuk! Gyöngyös 8 km, Visonta 6 km. Egymástól 300 m-re, külön családok tulajdonában lévõ, számlaképes vendégházak összefogásával 30-40 fõs kapacitással rendelkezünk.
Jártam sárban Abasárban
Csikót vettem a vásárban
Bort is ittam abasárit
Megismertem ott a jó bort, meg a Sárit
Megismertem ott a Sárit.
 
Kedves Látogatónk!

Örömmel üdvözöljük honlapunkon és tiszta szívvel ígérhetjük, ha ellátogat bűbájos falunkba, már nem kell sárban járnia!
Csikót talán vásárolhat még ma is, azonban Sárival sem sokkal találkozhat már, annál inkább finom borokkal, ételekkel és
vendégszerető, kedves emberekkel.

 Abasár a fővárosból az M3-as autópályán haladva 40 perc alatt elérhető, így vendégházunk és szolgáltatásaink rendkívűl  alkalmasak egy-egy hosszú hétvége eltöltésére családoknak, baráti társaságoknak. Községünk jól megközelíthetõ autóval mind Gyöngyös, mind Mátrafüred irányából.
Vendégeinket egész évben fogadjuk, a téli hónapokban a síelés szerelmesei a közeli Kékes-tetőn hódolhatnak szenvedélyüknek.
Családi házunk a község legmagasabb pontján fekszik, ablakaiból csodálatos a kilátás a községre, a  Sárhegyre és a Mátrára. A Sárhegy közelsége miatt gyakran szabad szemmel láthatóak a hegyen élő nagyvadak.

Vendégeink pihenése, kikapcsolódása és nem utolsó sorban szórakozása  érdekében az alábbi szolgáltatásokat tudjuk nyújtani:
Kényelmes, klimatizált szobák és apartman, tetszőleges férőhely kialakítással. /Baba ágy van/.
Igény szerint svédasztalos reggeli, valamint egyeztetés alapján elkészített vacsora, mely lehet vadhúsból készült étel vagy kímélő étel megbeszélés szerint..

1000 éves családi pincénkben díjnyertes, csodálatos zamatú borok kóstolása,  igény szerint vacsorával és zeneszolgáltatással.
A házigazdával vadászati lehetőség.

Ősszel szüretelés.
A téli hónapokban disznóvágás, disznótor.
A kertben a melegebb hónapokban nyársalás, bográcsolás, grillezés,  illetve fürdési lehetőség.
A lakásban  a háziasszony által készített festmények tekinthetők meg.  Internet kapcsolat, tv, pingpong.

Utoljára hagytuk a legfontosabbat: a házigazdák jó kedélyét és szívélyes vendégszeretetét!

Áraink:

Hosszabb távra, nagyobb csoportok számára jelentős kedvezményt adunk!

Áraink  főszezonban /július - augusztus / és kiemelt alkalmakkor változhatnak  3500 Ft-ra.

A szobákat érkezés napján 13.00 órától lehet elfoglalni, távozás napján pedig 10.00 óráig kérnénk  elhagyni.

 

Községünkben hagyományosan, minden évben megszervezett rendezvények:
Nemzetközi Katonadal és Bordal Fesztivál május hónapban.
Nemzetközi motoros találkozó június hónapban
Falunap augusztus hónapban.
Gyöngyös, Mátrafüred, Mátraháza, Kékestető valamint a szomszédos községek  közelsége miatt az az alábbi kikapcsolódási lehetőségeket
tudjuk ajánlani:
Strandolás,uszoda, kirándulás-túrázás,erdei vasút, lovaglás,sétakocsikázás, vadászat, vadmegfigyelés családok és csoportok részére magaslesről, horgászat, síelés,
szánkózás,Quad-túra 80 m-es szintkülönbségű erdős terepen egész évben, paintball, bobpálya, siklóernyőzés, sétarepülés, koronglövészet, műemlékek megtekintése.


Elérhetőségeink:  Hegedűs Vendégház
                          3261. Abasár, Fő út 5.
                          Tel/fax: 37/360-690
                          Mobil: 30/4889671
                          e-mail:
kagylo4@gmail.com

"Ha rossz a kedve, nálunk jó kedvre derül!
Pihenjen s vígadjon, nálunk nem sokba kerül!"

Abasár:
Abasár a  Mátra déli lábánál, Gyöngyöstõl keletre, a Sár-hegy lejtõjén, illetve a Bene-patak völgyében fekszik, egy különleges fekvésű völgyben.                             A dombos vidéken a legmagasabb tengerszintfeletti magasság 497 méter, ez a Sár-hegy magassága. 
Az itt élõ emberek életét már a honfoglalás óta meghatározta a szõlõtermelés borkészítés.  Magyarország legmagasabban fekvõ szõlõterülete is itt található (Sárhegy, "dobóczi lapos")                             A falu határában a Tatár mezõn természetföldrajzi kuriózum a jégkorszakból visszamaradt kőfolyások területe. Nyugati határán van a Szent Anna tó, mely vulkáni kráterben alakult ki. A tó melletti domb tetején a -faluból jól láthatóan- emelkedik  a Szent Anna kápolna, melyet 1745-ben építettek. A Sárhegy egyedülálló mikroklímája védett növény és állatvilágnak ad otthont. Nevezetes az itt található nádas és a ritka lepkék. Cser és tölgyes erdõk találhatók a környéken, az erdõkben élnek   a Mátrából átjáró nagy és kisvadak, madarak.   Lélegzet elállító panoráma tárul a szemlélődő elé, ha a nemrég kialakított, gépkocsival is megközelíthető kilátóból szemléli az elé táruló vidéket.                 
A település névadója az Aba nemzettség, melynek leszármazottja, Aba Sámuel /1041-1044/ Magyarország királya volt. Az általa alapított Saári monostor feltárásának folytatását a közelmúltban kezdték meg a falu közepén elhelyezkedő dombon. A legenda szerint a domb alatt van Aba Sámuel  sírja is.  
Községünk műemlékei közül megemlítenénk az 1746ban épített  Szent János kápolnát, a településre Gyöngyös felõl érkezõk ezt láthatják meg elõször.
A település középkori plébániatemploma fa toronnyal készült, de az 1696-os összeírás már, mint kõtemplomot jelzi.
Az épületet folyamatosan alakították és újjáépítették. Az 1810-es Canonica Visitatio említi a szószéket, a keresztelõ medencét, a 12 váltós orgonát és három újonnan felállított oltárt. Védõszentjei Szent Péter és Pál apostolok. Szemet és lelket gyönyörködtető freskói között látható az a jelenet, melyben Aba Sámuel átadja a bencés mono
stor alapítólevelét az apátnak.
A 200 éve épült, műemlékké nyilvánított,  vályogból készült, nádtetővel fedett  Kapásházban korabeli használati, berendezési tárgyakkal ismerkedhet meg a látogató.

 

Fényképalbum Abasárról

A háziasszony festményei